جستجو کردن
جستجو کردن

سرویس برتر

اسپرسو ساز خانگی خوب چی بخرم ؟

راهنمای خرید اسپرسو ساز خانگی

در این مقاله با مشخصات انواع اسپرسو ساز آشنا میشویم تا بتوانیم تصمیم بگیریم اسپرسو ساز خانگی خوب چی بخرم ؟ 

قهوه  نوشیدنی مورد علاقه بسیاری از مردم در فرهنگ های مختلف در سراسر جهان است . مغز با دریافت کافئین احساس شادمانی می کند و مصرف آن از خستگی و کسلی جلوگیری میکند . به همین دلیل بسیاری از شرکتها تلاش کرده اند تا قهوه را در دسترس عموم قرار دهند همین امر منجر به اختراع اسپرسو ساز شد . با اینکه قهوه در ایتالیا رشد نمیکند ولی اسپرسو یک نوشیدنی ایتالیایی است که محصول نهایی دستگاه اسپرسو ساز میباشد . البته از اسپرسو ساز فقط برای تهیه اسپرسو استفاده نمیشود برای انواع دیگر قهوه مثل لاته، کاپوچینو، موکا و… نیز استفاده میشود که همه ی اینها با یک یا چند شات قهوه ساخته میشوند که اسپرسو از غلیظترین قهوه ها میباشد.

از نظر علمی ثابت شده است که مصرف دو شات اسپرسو در روز باعث تقویت حافظه مخصوصا حافظه بلند مدت خواهد شد.

این مقاله توسط تعمیرگاه سرویس برتر جهت راهنمایی خرید اسپرسو ساز با اطلاعات کافی تهیه و منتشر شده است . 

اسپرسو ساز چیست؟ راهنمای خرید اسپرسو ساز

یکی از روشهای دم آوردن قهوه ، اسپرسو میباشد که در این روش با عبور آب نزدیک به جوش با دمای 195 تا 205 درجه با فشار 9 تا 10 بار به مدت 20 تا 30 ثانیه از بین ذرات قهوه آسیاب شده اسپرسو تهیه میشود. نحوه ایجاد فشار لازم برای عبور آب بسته به نوع اسپرسو ساز متفاوت است؛ در برخی اسپرسو سازها فشار لازم با پیستون دستی و در برخی دیگر به‌کمک بخار یا پمپ ایجاد می‌شود .

امروزه اغلب اسپرسوسازهای نیمه‌خودکار و تمام‌خودکار بازار از قابلیت تولید فشار استاندارد ۱۵ بار برخوردارند.

برای تهیه اسپرسو به طور سریع از دستگاه اسپرسو ساز استفاده میشود.

برای یافتن بهترین انتخاب دستگاه اسپرسو ساز خانگی خوب با سرویس برتر همراه باشید.

انواع اسپرسو سازها

اسپرسو سازها دو دسته میباشند : اسپرسو سازهای صنعتی و خانگی

  • اسپرسوساز صنعتی :  این اسپرسوسازهای حرفه ای معمولا برای مصارف کافه ها و رستوران ها قابل استفاده قرار میگیرد و نسبت به سایر اسپرسو سازها ابعاد بزرگی دارند به همین دلیل در منازل از این مدل ها استفاده نمی شود.
  • اسپرسو سازهای خانگی : این اسپرسو سازها برای مصارف خانگی استفاده میشود و به شما کمک میکند تا در خانه در زمان اندکی به قهوه ایده آل خود دسترسی پیدا کنید. اسپرسو سازهای خانگی به سه نوع دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک تقسیم میشوند که با توجه به بودجه و نیازهای خود میتوانید تصمیم بگیرید اسپرسوساز خانگی خوب چی بخرید .

راهنمای خرید انواع اسپرسو ساز خانگی

  1. اسپرسو ساز دستی : این اسپرسو سازها که بهتر است بگوییم قهوه ساز، به موکاپات یا قهوه جوش روگازی نیز معروف هستند . توسط اهرمی با فشار و نیروی دست انجام میشود و قیمت پایین تری نسبت به مدل های نیمه اتوماتیک و اتوماتیک دارند و برای تهیه اسپرسو با قهوه سازهای دستی زمان و دقت بیشتری نیازمند است.
    امروزه اسپرسو سازهای دستی در مدل های متفاوتی وارد بازار شده اند که به مدل های مسافرتی معروف اند.
    اسپرسو سازهای مسافرتی با بدنه های سیلیکونی ، فلزی ، شیشه ای موجود می باشند و برخی از مدل ها نیز شارژی می باشند.
  2. اسپرسو سازهای نیمه اتوماتیک : اسپرسو سازهای نیمه اتوماتیک به دلیل قیمت مناسب تر نسبت به اسپرسو سازهای تمام اتوماتیک و سهولت در کار در بیشتر خانه ها مورد استفاده قرار میگیرد . این مدل اسپرسو ساز عملکرد بسیار عالی در تهیه قهوه دارد فقط با این دستگاه ها نمیتوانید انواع قهوه را تهیه کنید. برای میکس قهوه و شیر باید این کار را به صورت دستی انجام دهید.
  3. اسپرسو سازهای اتوماتیک : اسپرسو سازهای تمام اتوماتیک دارای پیشرفته ترین امکانات میباشد به همین دلیل قیمت بالاتری دارند. این اسپرسو سازها تمام مراحل درست کردن انواع قهوه ( میکس کردن شیر و قهوه ) را بطور اتومات انجام میدهد. از مزیت های اسپرسو سازهای تمام اتوماتیک میتوان مخزن آسیاب کردن قهوه ، مخزن شیر برای تهیه انواع قهوه ، پنل کنترل حرفه ای ، ترکیب شیر و اسپرسو به صورت اتومایتک و لمسی بودن اکثر مدلها نام برد.
حالا با توجه به کارایی انواع اسپرسو ساز میتوانید به سوال اسپرسو ساز چی بخرم ؟ خود پاسخ دهید . 

معیارهای خرید بهترین اسپر سوساز برای خرید اسپرسو ساز خوب

هنگام خرید بهترین دستگاه اسپرسو ساز ، این معیارها را در نظر داشته باشید :

  1. مخزن آب اسپرسو ساز : گنجایش مخزن آب اسپرسو ساز خود را با توجه به مصرف خود میتوانید انتخاب کنید.
  2.  پرتافیلتر یا دسته گروپ ها : در اسپرسو سازها قطعه ای وجود دارد که در آن قهوه آسیاب شده را برای عصاره گیری میریزند و در دستگاه قرار میدهند . دسته گروپ ها معمولا از جنس فلز برنج می باشد که در برابر فشار و گرما مقاوم هستند و اندازه دهانه آن معمولا 51  و به ندرت در برخی دستگاهها 53 میباشد . از دو قسمت سبد پرتافیلتر و دسته تشکیل میشود که به هدگروپ وصل میشود. کیفیت و جنس دسته گروپ در طول عمر دستگاه تاثیر بسزایی دارد . پرتافیلتر از نظر ظاهری به دو دسته ، نازلدار و بدون نازل تقسیم میشود که پرتافیلتر نازلدار رایجتر میباشد . در این مدل ، قهوه از یک یا دو خروجی از زیر دسته گروپ خارج میشود .پرتافیلتر بدون نازل به گونه ای طراحی شده است که تمامی مراحل عصاره گیری قهوه قابل رویت است.
  3. سبد پرتافیلتر در اسپرسو ساز : قسمتی از پرتافیلتر است که پودر قهوه در این مخزن فلزی قرار میگیرد و نقش بسزایی در کرمی و فومی شدن قهوه دارد. دو نوع فشرده و غیرفشرده دارد که در اسپرسوسازهای خانگی از مدل فشرده استفاده میشود.
  4. برنامه ریزی های اسپرسو ساز : برخی از مدلهای اسپرسو ساز علاوه بر اسپرسو میتوانند قهوه های فرانسه ، کاپوچینو ، لاته  و برخی مدلها کپسول و پد قهوه دارند.
  5.  فیلتر قهوه : فیلتر برای دم آوری قهوه میباشد و از ورود دانه های ریز قهوه در داخل فنجان جلوگیری میکند. فیلتر نقش مهمی در کیفیت و شفافیت قهوه دارد.سه نوع فیلتر داریم که فیلتر کاغذی رایج ترین میباشد . در ادامه انواع فیلتر را به طور کامل توضیح خواهیم داد.
  6. توان و فشار بخار اسپرسو ساز : در تهیه لوازم برقی باید به توان و قدرت دستگاه توجه کرد. در اسپرسو سازها فشار بخار نقش بسیار مهمی در تهیه اسپرسو مرغوب دارد . هرچه فشار بخار بالاتر ، اسپرسو مرغوبتری تهیه میشود. بالاترین فشار بخار 15 بار است که برای رسیدن به این فشار دستگاه اسپرسو باید موتوری با قدرت 1000 تا 1600 داشته باشد.
  7. جنس بدنه اسپرسو ساز : باید توجه کرد که جنس بدنه اسپرسو ساز مرغوب باشد. زیرا نه تنها در زیبایی دستگاه تاثیرگذار است بلکه در کیفیت و طول عمر دستگاه هم تاثیر بسزایی دارد. بهترین جنس بدنه برای دستگاه اسپرسو ساز استیل می باشد.
  8. سیستم قطع خودکار : این سیستم به شدت برای افراد فراموش کار توصیه میشود . زیرا در صورتی که به مدت 15 دقیقه از دستگاه استفاده نشود به طور اتوماتیک دستگاه خاموش میشود.
  9. سیستم شست و شوی خودکار: این سیستم معمولا در کافه ها ، به دلیل شلوغی و فرصت نشدن برای تمیز کردن دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد.

انواع فیلترهای اسپرسو ساز

فیلتر پارچه ای : مزیت این فیلتر نسبت به فیلترهای دیگر این است که به دلیل یک بار مصرف نبودن و قابل شست و شو بودن آسیب کمتری به محیط زیست میرساند . قهوه هایی که از این فیلتر عبور میکند شفاف و غلیظ میباشد و روغن قهوه به طور کامل گرفته میشود .

– فیلتر فلزی : این مدل فیلتر به دستگاه وصل است و نیازی به تعویض ندارد. این فیلتر تغییری در طعم و غلظت قهوه ایجاد نمیکند و روغن قهوه را نمیگیرد فقط از وارد شدن ذرات قهوه داخل فنجان جلوگیری میکند .

– فیلتر کاغذی : فیلترهای کاغذی بسیار متنوع هستند به همین خاطر باید توجه کنید برای چه دستگاهی میخواهید. فیلتر کاغذی 3 مدل میباشد که در ادامه با انواع فیلترهای کاغذی آشنا خواهیم شد .

انواع فیلترهای کاغذی اسپرسو ساز

  1. فیلتر کاغذی مخروطی : پرکاربردترین فیلتر میباشد که برای همه مدل روشهای دم آوری قطذه ای قابل استفاده است . در خرید فیلتر باید ضخامت مناسب با دستگاه خود را انتخاب کنید همینطور دارای شماره 1 تا 10 میباشد که نشان دهنده تعداد شات هایی که میتوان از این فیلتر تهیه کرد میباشد.
  2. فیلتر کاغذی مسطح ( صفحه ای) : این فیلتر بیشتر برای دم کردن اسپرسو با موکاپت و ایروپروس قابل استفاده قرار میگیرد و نسیت به انواع دیگر فیلتر کوچکتر و قیمت مناسب تری دارد.
  3. فیلتر کاغذی سبدی : این فیلتر مناسب مدل های خاصی میباشد و در همه دستگاه های قهوه ساز کارایی ندارد. این فیلترها کف پهن و تخت و دهانه گشادی دارند و از نظر ظاهری شبیه به کیک فنجانی میباشد و  تخصصی نمیباشند. فیلترهای تخصصی مانع ورود چربی قهوه به فنجان میشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *