سرویس برتر

بررسی 10 علت خاموش نشدن یخچال فریزر

کار کرد مداوم یخچال فریزر و عدم قطع و وصل موتور در زمان های مناسب یک مشکل جدی است که باید به سرعت برطرف شود ، دلایل زیادی برای خاموش نشدن یخچال فریزر وجود دارد ، شما میتوانید با استفاده از آموزش عیب یابی علت خاموش نشدن یخچال این مشکل را برطرف کنید ، با سرویس برتر همراه باشید و چنانچه سوالی دارید در قسمت دیدگاه ها با کارشناسان ما در میان بگذارید .

علت خاموش نشدن یخچال فریزر های ال جی ، سامسونگ ، دوو ، اسنوا ، آاگ ، الکترواستیل ، دوو ، بکو ، کنوود ، هیتاچی ، کندی ، بوش ، ویرپول ، جنرال الکتریک ، پارس و صدها برذند دیگر را با مطالعه این مقاله خواهید یافت .

علت خاموش نشدن یخچال
فهرست صفحه

دلایل خاموش نشدن یخچال فریزر

  • تایمر مکانیکی یا دیجیتالی
  • برد الکترونیکی
  • کثیفی کندانسور
  • خرابی سنسور
  • خرابی ترموستات
  • خرابی اتصالات کمپرسور (موتور)
  • المنت دیفراست
  • خرابی لاستیک در
  • خرابی فن کمپرسور
  • خرابی فن اواپراتور

با بررسی و چک کردن این 10 مورد میتوان علت خاموش نشدن یخچال فریزر را فهمید ، در ادامه هر کدام از موارد بطور جداگانه مورد نقد و بررسی قرار میگیرند با ما همراه باشید .

خرابی تایمر اولین دلیل خاموش نشدن یخچال فریزر

تایمر در یخچال فریزر های قدیم زمان روشن و خاموش شدن موتور و همچنین تغییر حالت به یخ زدایی یا دیفراست را انجام میدهد ، تایمر ممکن است بنا بر یکی از دلایل زیر دچار خرابی یا اختلال در عملکرد شود .

هرز شدن چرخدنده ها : تایمر ها همانند ساعت از چندین چرخ دنده و پلاتین تشکیل شده اند ،ممکن است یکی از چرخدنده ها هرز شده باشد و تغییر حالت از کار کرد موتور به دیفراست اتفاق نیافتد

اتصال پلاتین ها : ممکن است پلاتین ها در اثر تغییرات ولتاژ ( نوسان برق ) دچار اتصالی شده باشند و در زمانی که تایمر تغییر حالت میدهد پلاتین قطع نشود .

نحوه تعمیر و رفع یکسره شدن تایمر یخچال

برای تعمیر یخچال فریزر و مشکلات تایمر باید تایمر را تعویض کرد ، تایمر پها متناسب با برند و طراحی سیکل تبرد دارای تایم های مختلفی میباشند .

به عنوان مثال تایمر یخچال الکترواستیل هر 6 ساعت یکبار به حالت دیفراست بمدت 21 دقیقه تغییر حالت میده ، بنابراین برای تعمیر یخچال الکترواستیل باید از تایمری با مشخصات تایمر کفته شده استفاده شود .

تایمر های دیجیتال جدیدا برای تنظیم دستی ساخته شده اند شما میتوانید با خرید تایمر دیجیتال و تنظیم زمان متناسب با زمان تایمر یخچال خود اقدام به تعمیر دستگاه کنید .

برد الکترونیکی دومین علت خاموش نشدن یخچال

در مدل های جدید یخچال فریزر و ساید بای ساید به جای تایمر از یک برد الکترونیکی برای کنترل قسمت های مختلف یخچال استفاده میشود ، برد های الکترونیکی نسبت به تایمر ها کارایی دقیق تر و هوشمندی را دارند .

یکی از نشانه های خرابی برد الکترونیکی یکسره کار کردن یخچال فریزر میباشد ، در این حالت برد الکترونیکی نمیتواند فرمان مناسب را برای خاموش شدن یخچال صادر کند .

این مشکل در چند روز اول اختلالی در سرما سازی ایجاد نمیکند و طی مدت زمان بیشتری باعث از دست رفت سرما و حتی میتوانید دلیل سوختن موتور یخچال شود .

برای تعمیر برد یخچال  با توجه به برند با نمایندگی تماس بگیرید بعنوان مثال برای یخچال دوو با نمایندگی یخچال دوو تماس بگیرید .

کثیفی و مسدود شدن مسیر گردش هوا در کندانسور سومین دلیل خاموش نشدن یخچال است

کنداسور محل حنک شدن گاز میباشد ، در این قسمت گاز تبخیر شده که گرمای زیادی را تولید میکند توسط یک فن خنک میشود و گرمای حاصل از تبخیر را از بین میبرد .

یکی از دلایل خاموش نشدن یخچال فریزر همین کثیفی میباشد ، معمولا بین 6 تا 12 ماه یکبار باید این قسمت به خوبی تمیز شود ، اگر مدت زمان زیادیست اقدام به تمیز کردن یخچال نکرده اید همین الان به کندانسور سر بزنید حتما با توده ای از گردو غبار و کثیفی مواجه خواهید شد .

طریقه تمیز کردن کندانسور یخچال فریزر و ساید بای ساید

برای تمیز کردن کندانسور طبق مراحل زیر عمل کنید .

  1. دستگاه را از برق بکشید .
  2. یخچال را از جای خود خارج کنید .
  3. به پشت یخچال رفت و پیچ های قاب کندانسور را با یک پیچ گوشتی 4 سو باز کنید .
  4. با یک جاروبرقی قسمت های مختلف کندانسور ، موتور و فن را تمیز کنید .
  5. قاب کندانسور را ببندید و یخچال را سر جای خود بگذارید .

در بیش تر مواقع با انجام این 5 مرحله مشکل خاموش نشدن یخچال شما حل میشود ، انجام اینکار علاوه بر رفع مشکل خاموش نشدن یخچال فریزر باعث بهبود سرما سازی در یخچال فریزر میشود .

سنسور و عدم خاموش شدن یخچال

سنسور وظیفه اندازه گیری دما را برعده دارد ، برد الکترونیکی با توجه به اندازه گیری دما تو سنسور دستورات لازم جهت کار کرد قسمت های مختلف یخچال فریزر را صادر میکند .

چنانچه سنسور اطلاعات درستی به برد الکترونیکی ندهد در عملکرد برد و در نتیجه کل یخچال اختلال ایجاد میشود .

دلیل خاموش نشدن یخچال میتواند همین سنسور باشد ، در این حالت سنسور یخچال و فریزر را خنک نمیبیند و در نتیجه برای ایجاد دمای تنظیم شده اقدام به یکسره کار کردن موتور یخچال میکند .

رفع مشکل خاموش نشدن یخچال با تعویض سنسور

سنسور قابلیت تعمیر را ندارد و در صورت خرابی باید آنرا تعویض کرد.

سنسور ها در مقاومت های مختلفی موجود میباشند ، برای هر یخچال از سنسور مختص به آن یخچال باید استفاده کرد .

بعنوان مثال برای تعمیر یخچال سامسونگ باید از سنسور 5 کیلو اهم استفاده کرد ، چنانچه از سنسور با مقاومت به غیر از 5 کیلو اهم استفاده شود در روابل عملکرد یخچال اختلالاتی مشاهده میشود .

اختلال در ترموستات یخچال فریزر

در مدل های قدیمی یخچال فریزر ترموستات بجای سنسور وظیفه تنظیم دمای یخچال را برعده داشت ، ترموستات مانند سنسور ظرافت و دقت کافی را ندارد و عملکرد آن بسیار مشابه با سنسور میباشد .

ترموستات بطور مستقیم جریان برق کمپرسور را قطع و وصل میکند ، چنانچه ترموستان معیوب باشد یخچال خاموش نمیشود .

برای رفع این مشکل باید ترموستات یخچال تعویض شود .

خرابی اتصالات کمپرسور و روشن ماندن یخچال

یکی دیگر از دلایل روشن ماندن مداوم یخچال فریزر میتواند خرابی اتصالات کمپرسور باشد .

کمپرسور یا موتور یخچال از رله های اورلود و رله های راه انداز تشکیل شده است ، ممکن است این رله ها در اثر وارد شدن فشار ولتاز سوخته یا اتصالی کرده باشند .

چنانچه یخچال خاموش نمیشود به سراغ رله ها بروید و از سالم بودن آن مطمئن شوید برای اینکار میتوانید از یک تعمیرکار مجرب یخچال کمک بگیرید .

اتصالی المنت دیفراست دلیل خاموش نشدن یخچال میباشد

المنت دیفراست وظیفه تولید گرما برای از بین بردن برفک و یخ حاصل از تبرید یخچال را برعهده دارد ، عدم تولید گرما در المنت باعث جمع شدن برقک و یخ زدگی در قسمت اواپراتور میشود .

ایجاد یخ در قسمت اواپراتور به معنای پایان چرخه سرما سازی میباشد ، در این حالت به علت دمای پایین لوله های اواپراتو گاز در سیکل نمیچرد .

به علت عدم سرما سازی یخچال برای متعادل کردن دما بطور یکسره کار میکند و همین موضوع دلیل خاموش نشدن یخچال میشود .

رفع مشکل یخ زدگی و پایان خاموش نشدن یخچال فریزر

برای رفع این مشکل باید المنت تعویض شود ، برای تعویض المنت باید مراحل زیر انجام شود .

دستگاه را از برق جدا کنید

قاب روی اواپراتور توسط یک پیچ گوشتی 4 سو باز کنید .

برفک و یخ های انباشته شده را توسط یک سشوار آب کنید .

المنت نو را جایگزین المنت یخچال خود کنید .

قاب را ببندید و یخچال را به برق بزنید .

المنت یخچال ها با توجه به اندازه اواپراتور دارای مدل های مختلفی است ، شما میتوانید با توجه به برند و مدل دستگاه از نمایندگی برند المنت جدید را خریداری و جایگزین کنید ، به عنوان مثال برای خرید المنت یخچال اسنوا با نمایندگی تعمیرات یخچال اسنوا تماس بگیرید و

خرابی لاستیک در یخچال و ساید بای ساید

لاستیک در یخچال وظیفه وکیوم کردن یخچال را برعهده دارد ، خرابی لاستیک و عدم وکیوم میتواند باعث روشن ماندن یخچال فریزر شود .

در این حالت به علت ورود هوا به داخل یخچال فریزر ، یخچال بطور مداوم کار میکند تا دمای یخچال را تنظیم کند .

برای رفع این مشکل باید لاستیک در بطور کامل تعویض شود .

خرابی فن کمپرسور و اواپراتو

فن در یخچال فریزر و ساید بای ساید وظیفه چرخش هوا را برعدعه دارد ، فن اواپراتور وظیفه انتقال سرمای اواپراتور و گردش آن در محفظه یخچال را دارد و فن کمپرسور وظیفه خنک کردن گاز کندانسور و موتور یخچال را برعهده دارد .
 

چنانچه هر کدام از این فن ها نتوانند به درستی عمل کنند یخچال خاموش نمیشود .

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *